Στρατιωτική θητεία ομογενών

stratos1(σύμφωνα με το άρθρο 55 του νόμου 3421/2005)
Σύμφωνα με το άρθ. 55 του νόμου 3421/2005, οι Έλληνες ομογενείς, παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως και άλλοι Έλληνες ομογενείς, για την στρατιωτική τους θητεία στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδα δικαιούνται τα παρακάτω προνόμια:
Δικαίωμα για τριετή αναβολή στράτευσης μετά την εγγραφή του ενδιαφερόμενου (παλιννοστούντα) στο μητρώο αρρένων του δήμου. Η αναβολή αυτή μπορεί να διακοπεί οποτεδήποτε, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου (παλιννοστούντα).
Δικαίωμα να μειωμένη στρατιωτική θητείας έως τρεις μήνες, με την προϋπόθεση κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε πέντε έτη από την ημερομηνία καταχώρισής στα μητρώα αρρένων του δήμου.
Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης των παλιννοστούντων που έχουν κλείσει τα 35 πριν από την έκδοση του παρόντος νόμου (3421/2005 έτος) ή μετά την έκδοσή του νόμου αυτού, αλλά πριν από την καταχώριση στο οικείο μητρώο των αρρένων του δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.