Τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων.

yporiadochivanieΣύμφωνα με το Νόμο 3843/2010 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011 υπάρχει δυνατότητα τακτοποίησης για 40 χρόνια πολεοδομικών παραβάσεων οικιστικών κτιρίων, που αφορούν:
1. την αλλαγή χρήσης των υπογείων,
2. την αλλαγή χρήσης κλειστών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ) και
3. την αλλαγή χρήσης ημιυπαιθρίων.
Για να γίνει τακτοποίηση, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στο αρμόδιο Γραφείο Πολεοδομίας, μαζί με ειδικό πρόστιμο 250 ευρώ για τα ημιυπαίθρια, ή 350 ευρώ για τους υπόλοιπους χώρους.
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα έγγραφα:
1. Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία πρέπει να αναφέρονται όλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο αριθμός οικοδομικής άδειας, περιοχή, το είδος της χρήσης, η ημερομηνία της μεταβολής της χρήσης, καθώς και εάν αυτή είναι η πρώτη κατοικία, που αποκτήθηκε στην Ελλάδα ή όχι, ή ότι δεν είναι κατοικία.
2. Τεχνική Έκθεση πολιτικού μηχανικού με περιγραφή των εγκαταστάσεων.
3. Τα τεχνικά έγγραφα και σχέδια του ακινήτου.
Μετά την εξέταση των εγγράφων προσδιορίζεται το ύψος του προστίμου, το οποίο υπολογίζεται από το την Πολεοδομία, και το οποίο είναι τουλάχιστον 5% από το κόστος των τετραγωνικών μέτρων, τα οποία υπόκεινται σε τακτοποίηση. Το πρόστημο μπορεί να καταβληθεί με τη μορφή έξι δόσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.