Επίδομα ομογενών.

posobie_repatriantiΆτομα ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) άνω των 60 ετών δικαιούνται επίδομα των 80 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι το οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο ποσό (€ 7.200 για δύο άτομα, τρία άτομα σε 8.400, κ.λ.π.).  Η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας και θα πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. Αντίγραφο της ελληνικής ταυτότητας
  2. Αντίγραφο του διαβατηρίου, το οποίο επιβεβαιώνει την ιδιότητα του ομογενούς, δηλαδή υπάρχει προξενική θεώρηση εισόδου για επαναπατρισμό τύπου D. Αν θεώρηση εισόδου είναι τύπου C, θα πρέπει συμπληρωματικά να λάβετε βεβαίωση για την ιδιότητα ομογενούς από την υπηρεία, που εξέδωσε απόφαση σχετικά με την απονομή ελληνικής υπηκοότητας.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. Εκκαθαριστικό ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, καθώς και αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων των παιδιών του ενδιαφερομένου.
  5. Βιβλιάριο υγείας.
  6. Λογαριασμός ΔΕΗ ή νερού, ή συμφωνητικό μίσθωσης.
  7. Κάρτα ανεργίας, αν υπάρχει.
  8. Μια φωτογραφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.