Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Μάιο.

zabastovka_5.2016Από τις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 30 Απριλίου 2016 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα 2 Μαίου η Ελλάδα θα μείνει χωρίς τρένα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προκήρυξαν την συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. θα είναι ακινητοποιημένος και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Η συνομοσπονδία διευκρινίζει ότι η απεργία στις 8 Μαΐου είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.
Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τις 8 Μαΐου αποφάσισε να συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τις 00:01 έως και τις 24:00. Η 24ωρη απεργία είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και την 1η Μαΐου τα πλοία όλων των κατηγοριών, με έναρξη από τις 00.01 τα ξημερώματα και λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.