Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για νέες αυξήσεις φόρων.

neo_forologiko_2016Έως την Τετάρτη 18 Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφισθεί το νομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα νησιά Σύρος, Τήνος, Ανδρός, Σίφνος, Μήλος, Θάσος, Κάρπαθος, Σκύρος και Αλόννησος χάνουν από την 1η Ιουλίου τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι σειρά ανατιμήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί την Κυριακή, ενόψει του Eurogroup της 24ης του μηνός. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στην ηπειρωτική Ελλάδα από 23% στο 24% από την 1η Ιουνίου. Πρόκειται για την έκτη αύξηση στον ΦΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια. Περίπου στις 15 Ιουνίου θα ακολουθήσει η αύξηση στις τιμές της βενζίνης τουλάχιστον οκτώ λεπτά ανά λίτρο, του πετρελαίου και στο υγραέριο .
Με τέλος 5% προ φορών αναμένεται να επιβαρυνθούν τα σταθερά τηλεφωνά και με 10% η σύνδεση της συνδρομητικής τηλεόρασης. Από την 1η Ιουνίου θα γίνει πιο ακριβή η μπύρα όπως και τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα. Η αύξηση στην τιμή του καφέ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και αναμένεται αύξηση του αναλογικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, καπνό, ηλεκτρονικά τσιγάρα κατά 30% και του πάγιου φόρου κατά 9% από τον Ιανουάριο του 2017. Από τοις αρχές του 2018 θα επιβληθεί φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης αυτοκίνητων θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου και αναμένονται επιβαρύνσεις σε όλα τα νέα μοντέλα με άξια πάνω από 14.000 ευρώ. Ειδικότερα για τα αυτοκίνητα, οι αλλαγές που προωθούνται και θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου, προβλέπουν την κατάργηση του κριτηρίου του κυβισμού ως βάσης για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων. Το τέλος ταξινόμησης και τα τεκμήρια διαβίωσης που προκύπτουν λόγω της κατοχής του αυτοκινήτου θα υπολογίζονται με βάση τις λιανικές τιμές των αυτοκινήτων και συντελεστές απομείωσης της αξίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.