Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για τις νέες ταυτότητες από το 2017.

nea_tautotitaΤους επόμενους μήνες αναμένεται μεγάλη αλλαγή στις αστυνομικές ταυτότητες. Περίπου σε ένα χρόνο όλες οι ισχύουσες ταυτότητες θα αρχίσουν να αντικαθίστανται.
Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κ.λπ., έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες και να αντικαταστήσει πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα. Το κόστος της αλλαγής για τους πολίτες εκτιμάται ότι θα είναι 10 ευρώ για την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου, ενώ στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «Η επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα» και «από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών». Οι αλλαγές στις ταυτότητες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τις σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ διότι οι ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.