Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για το επικείμενο ορισμό 400 δικηγόρων στις Επιτροπές Ενστάσεων του Εθνικού Κτηματολογίου.

KTHMATOLOGIO2Στις 1 Ιουλίου του 2016 , το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τον ορισμό 200 δικηγόρων ως προέδρων (100 τακτικών προέδρων και 100 αναπληρωτές τους) και 200 δικηγόρων ως μελών(100 τακτικών και 100 αναπληρωτών) για τις Επιτροπές Ενστάσεων των περιοχών του Νομού Αττικής που είχαν κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση και στους οποίους έγινε ή πρόκειται να γίνει η ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων. Οι Επιτροπές Ενστάσεων εξετάζουν σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, αιτήσεις διόρθωσης και τις ενστάσεις κατά των εγγραφών στα προσωρινά κτηματολογικά διαγράμματα και στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες. Η Επιτροπές Ενστάσεων είναι τριμελές και έχουν ως πρόεδρο έναν πρωτοδίκη ή ειρηνοδίκη με τριετή τουλάχιστον προϋπηρεσία, είτε έναν φύλακα μεταγραφών και υποθηκών με πενταετή τουλάχιστον υπηρεσία, είτε έναν δικηγόρο με πενταετή τουλάχιστον υπηρεσία, είτε έναν συμβολαιογράφο με πενταετή τουλάχιστον υπηρεσία. Οι Επιτροπές αυτές έχουν ως μέλη έναν φύλακα μεταγραφών και υποθηκών με τριετή τουλάχιστον υπηρεσία, ή έναν δικηγόρο με τριετή τουλάχιστον εμπειρία, ή έναν συμβολαιογράφο με τριετή τουλάχιστον υπηρεσία. Ο ορισμός των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την υποβολή σχετικού αιτήματος από μέρους της εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ». Ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος κτηματογράφησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.