Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων.

λουκετοΣτην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων για το κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων. Σύμφωνα με την απόφαση, θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι σε 24ωρη βάση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όπως προβλέπεται στην απόφαση, οι ελεγκτές θα προχωρούν στην επιβολή λουκέτων για 48 ώρες στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Αναλυτικά:
Το μέτρο της άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων. Για τους σκοπούς αυτούς, οι Προϊστάμενοι των ΔΟΥ ή οι οριζόμενοι από αυτούς υπάλληλοι θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μεριμνούν κάθε φορά που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή τους για την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Με το πέρας του διενεργούμενου ελέγχου και εφόσον θα διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, τα ελεγκτικά όργανα προβαίνουν σε σχετική επισημείωση και ενημερώνουν άμεσα τον αρμόδιο Προϊστάμενο της ΔΟΥ. Το αργότερο εντός της επομένης από τη διαπίστωση ημέρας, ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει την ειδική εντολή για την εφαρμογή της άμεσης αναστολής λειτουργίας της εν λόγω επαγγελματικής εγκατάστασης για 48 ώρες και τη γνωστοποιεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Στην πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας προσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου, καθώς και ο χρόνος λήξης αυτού. Για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ γνωστοποιεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα την πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητά τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής. Κατά τη διαδικασία της σφράγισης που διενεργείται με την παρουσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη στην ελληνική γλώσσα «σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων μέχρι …. (ημερομηνία ώρα)», και στην αγγλική γλώσσα «operations suspended due to tax violations». Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.