Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για την προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων κατά την αναπροσαρμογή των συντάξεων.

steΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), η οποία εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του νόμου και των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, άνω των 1.300 ευρώ. Η Ομοσπονδία στην αίτησή της αναφέρεται σε παλαιότερες αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας, με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν με τους νόμους 4051 και 4093/2016, καθώς δεν είχε προηγηθεί – ως οφείλεται – μελέτη επιπτώσεων στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων και στο επίπεδο διαβίωσης των συνταξιούχων. Σημειώνεται επίσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Συμβούλιου της Επικρατείας), μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις συντάξεις, κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.