Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

teli_kikloforias2016Στις 15 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν επίσημα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, ωστόσο ήδη αποστέλλονται τα σχετικά σημειώματα σε όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για τα 2013-2014. Αναμένεται να αποσταλούν τα σημειώματα πληρωμής και σε φορολογούμενους, που δεν πλήρωσαν τα έτη 2015-2016. Οι φορολογούμενοι που κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ανέρχονται σε 200.000, και η οφειλή τους ενδέχεται να ξεπερνά τις 2.000 -3.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στους 94.887 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, τους αναλογούν τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 46.932.781,30 ευρώ. Άλλοι 112.997 κάτοχοι αυτοκινήτου, που δεν πλήρωσαν για το 2014, οφείλουν 53.911.079,20 ευρώ. Πρόκειται για περιπτώσεις που δεν πλήρωσαν τέλη αλλά δεν κατέθεσαν και πινακίδες, όταν σταμάτησαν να εκδίδονται τα αυτοκόλλητα σήματα και να διενεργούνται οι έλεγχοι για τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν κατέλαβαν τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος, αλλά και τυχόν προηγούμενων ετών, δεν μπορούν να προβούν σε μεταβίβαση κυριότητας του αυτοκινήτου τους, εφόσον προϋπόθεση αποτελεί να έχουν καταβληθεί τόσο τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση όσο και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστίμων. Για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος, δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά απαιτείται η ολοσχερής εξόφλησή τους μαζί με τα προστιθέμενα πρόστιμα. Για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2017, στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται το σενάριο να υπάρχουν νέες κατηγορίες τελών. Σύμφωνα με αυτά, αυξήσεις θα δουν όσοι αγόρασαν ακριβό αυτοκίνητο την τελευταία πενταετία, ενώ μείωση αναμένεται να δουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων άνω των 10 ετών. Για τα αυτοκίνητα πριν το 2005 προβλέπονται οι μειώσεις από 5% ως και 10%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη μείωση θα δουν όσοι έχουν αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’90.
Αύξηση των τελών θα δουν επίσης όσοι έχουν αυτοκίνητο από το 2007 ως το 2010, καθώς τα τέλη τους θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους.
Τέλος, για πρώτη φορά φέτος θα βρεθούν να πληρώνουν τέλη όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο με ρύπους από 80 ως 90 γραμμάρια, ενώ περαιτέρω επιβαρύνσεις τελών θα εφαρμοστούν και στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.