Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για τις μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Από 1η Ιανουαρίου του 2017 προκύπτουν μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Ελλάδος, με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής). Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται έως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς). Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Αναλυτικά, οι ισχύουσες και οι νέες τιμές για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής έχουν ως εξής:
1) Στο Οικιακό τιμολόγιο για Σύστημα Μεταφοράς η χρέωση ισχύος από σημερινή τιμή 0,14 ευρώ ανά kVA διαμορφώνεται στα 0,13 ευρώ (μείωση 7,1%), ενώ για χρέωση ενέργειας από σημερινή τιμή 0,541 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η νέα τιμή διαμορφώνεται στα 0,527 λεπτά (μείωση 2,5%). Στο Δίκτυο Διανομής η χρέωση ισχύος από σημερινή τιμή 0,56 ευρώ ανά kVA, η νέα τιμή διαμορφώνεται στα 0,54 ευρώ (μείωση 3,5%), ενώ η χρέωση ενέργειας από 2,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται στα 2,13 λεπτά (μείωση 0,4%).
2)Πολυτέκνων και κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο: για Σύστημα Μεταφοράς η χρέωση ενέργειας από σημερινή τιμή 0,602 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η νέα τιμή διαμορφώνεται στα 0,586 λεπτά (μείωση 2,6%), ενώ για Δίκτυο Διανομής η χρέωση ενέργειας η σημερινή τιμή 2,37 λεπτά ανά κιλοβατώρα παραμένει αμετάβλητη. Η χρέωση ισχύος τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη διανομή στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων παραμένει μηδενική. Επίσης, το νυχτερινό τιμολόγιο απαλλάσσεται πλήρως από χρεώσεις τόσο για τα δίκτυα μεταφοράς όσο και για τα δίκτυα διανομής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι μειώσεις στα τιμολόγια θα ισχύουν για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος. Η εταιρεία θα ανακοινώσει συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης για τους πελάτες εκείνους που προκαταβάλλουν την αξία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για όλο το 2017. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να συγκρατήσει καλούς πελάτες της, οι οποίοι αναζητούν οικονομικότερες λύσεις στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης η ΔΕΗ ετοιμάζει νέους διακανονισμούς των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα παρέτεινε σιωπηρά μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ. Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίαση του την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μηνός την καθιέρωση νέων κινήτρων για τη ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών. Παράλληλα εξετάζεται το πάγωμα χρεών χαμηλού ύψους και μείωσής τους εφόσον οι οφειλέτες είναι εμπρόθεσμοι στην αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.