Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για πρακτική άσκηση στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει κάθε χρόνο περίπου 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε πολίτες της ΕΕ οι οποίοι, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τον πρώτο κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών τους και έχουν αποκτήσει πτυχίο ή το αντίστοιχό του. Παράλληλα, Γενική Γραμματεία προσφέρει περίπου 20 θέσεις άμισθης πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο, οι οποίες απευθύνονται σε φοιτητές στο τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο έτος πανεπιστημιακών σπουδών, των οποίων το πρόγραμμα σπουδών προβλέπει υποχρεωτική πρακτική άσκηση. Η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης που θα προσφερθούν το 2018, ξεκινά από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου 2017. Πρώτη περίοδος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως την 30ή Ιουνίου του 2018. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πρώτη περίοδο πρακτικής άσκησης θα ενημερωθούν το αργότερο τον Δεκέμβριο του 2017.
Δεύτερη περίοδος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως την 31η Ιανουαρίου 2019, με υποβολή αιτήσεων από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαρτίου του 2018. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για τη δεύτερη περίοδο πρακτικής άσκησης θα ενημερωθούν το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2018. Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στα γαλλικά και στα αγγλικά. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται πολύ καλή γνώση μίας από τις δύο ως άνω γλώσσες. Το ύψος της αποζημίωσης για την αμειβόμενη πρακτική άσκηση ανέρχεται στα 1.122,40 € καθαρά το μήνα.
Για υποχρεωτική άμισθη πρακτική άσκηση το 2018, η πρώτη περίοδος πρακτικής άσκησης είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως την 30ή Ιουνίου του 2018, και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 1η Οκτωβρίου του 2017. Δεύτερη περίοδος άμισθης πρακτικής άσκησης είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως την 31η Ιανουαρίου του 2019, και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου του 2018. Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στα γαλλικά και στα αγγλικά. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται πολύ καλή γνώση μίας από τις δύο ως άνω γλώσσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.