Ένωση Ρωσοφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για το νέο προγραμμα ενίσχυσης της ίδρυσης και λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων .

Στο Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε την προκύρηξη του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένους ΚΑΔ δραστηριότητας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού και θα διαθέτουν επιλέξιμο ΚΑΔ επένδυσης μέχρι την 1η εκταμίευση της επιχορήγησης.

Κατηγορία Α: Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από τις 7/11/2017 και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης πριν την 1η εκταμίευση της επιχορήγησης.

Κατηγορία Β: Επιχειρήσεις «Τουριστικών Καταλυμάτων», που έχουν συσταθεί πριν τις 7/11/2017 και πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια:

– Έχουν αποκτήσει έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 της αναλυτικής πρόσκλησης, ή/και τους ΚΑΔ : 41.20.20.01 ή 41.20.20.02.

– Το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα από τη σύστασή του (μηδενικός κύκλος εργασιών).

– Δεν έχει γνωστοποιηθεί ή εκδοθεί άδεια (σήμα) λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος.

– Διαθέτουν άδεια δόμησης για το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα.

Ενδεικτικά ενισχύονται οι ακόλουθες κατηγορίες δραστηριοτήτων:

– Ξενοδοχεία: τριών αστέρων και άνω με δυναμικότητα από 10 έως 50 κλίνες.

– Ξενοδοχεία με μεγαλύτερη δυναμικότητα δύναται να ενταχθούν υπό την προϋπόθεση ότι το τμήμα του επενδυτικού σχεδίου που αφορά στην δυναμικότητα άνω των 50 κλινών θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια.

– Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο Π.Δ. 33/1979.

– Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping): τριών αστέρων και άνω.

– Ξενώνες φιλοξενίας νέων.

– Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες: άνω των τριών κατοικιών.

– Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα: τριών κλειδιών και άνω με ελάχιστη δυναμικότητα 10 κλινών.

– Τουριστικά γραφεία.

– Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Αθλητικός τουρισμός, Θαλάσσιος τουρισμός, Τουρισμός υπαίθρου και άλλες ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από €25.000 έως €400.000.

Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 45% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 5%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 E.M.E. (Ετήσια Μονάδα Εργασίας) μισθωτής εργασίας.

Επιλέξιμες δαπάνες:

Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος – μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό/ ποσό στον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό του έργου 80% .

Μηχανήματα – Εξοπλισμός – Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας & ύδατος – μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό/ ποσό στον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό του έργου 100%.

Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης € 3.000 ανά πιστοποιητικό και έως € 12.000 συνολικά.

Προβολή – Προώθηση – Συμμετοχή σε εκθέσεις € 15.000.

Δαπάνες τεχνικών μελετών μηχανικού και υπηρεσιών φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου € 40.000.

Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού € 10.000.

Μεταφορικά μέσα € 25.000.

Σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου € 4.000.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 7/11/2017.

Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων ορίζεται η 18/12/2017 με καταληκτική ημερομηνία στις 28/3/2018.

Τα εγκεκριμένα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 30 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.