Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για νέα παράταση 100 ημερών σε 19 περιοχές για το Κτηματολόγιο.

Мε απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος της Ελλάδος Γεωργίου Δημαρά δόθηκε παράταση 100 ημερών στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε 19 περιοχές της Ελλάδας για να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Πρόκειται για 12 περιοχές όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο έληξε στις 10 Ιουνίου και για 7 περιοχές που το εξάμηνο λήγει την 17 Ιουνίου 2019. Οι ιδιοκτήτες αυτών των περιοχών έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω παράταση δίνεται με υπουργική απόφαση κατά περίπτωση – ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Οι περιοχές στις οποίες δόθηκε παράταση και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίζονται σε δύο ομάδες: – η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη, και η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει επτά περιοχές όπου το προβλεπόμενο εξάμηνο λήγει στις 17 Ιουνίου: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β’ Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.
Στο μεταξύ έως τις 24 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ελέγξουν και να διορθώσουν στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας στο Κτηματολόγιο το 2008.
Στο διάστημα αυτό υπολογίζονται και τα Σαββατοκύριακα επειδή όλη η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.