Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για τους νέους κανόνες πληρωμών με κάρτα.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου θα ισχύσει ο νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυστηρότερους κανόνες για τις πληρωμές με κάρτα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Βάσει του νέου Κανονισμού, θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση τραπεζικών καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων κάρτων). Στις ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών των εμπόρων (POS θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) όταν αυτές υπερβαίνουν όχι μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως ισχύει σήμερα, που είναι τα 25 ευρώ, αλλά και όταν υπερβαίνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό συναλλαγών. Στις μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου κάρτας, για τις ανάγκες της κάθε συναλλαγής του. Προς το σκοπό αυτό ο αποδέκτης των συναλλαγών με κάρτα (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ) θα πρέπει να συνεργαστεί έγκαιρα με τις επιχειρήσεις-πελάτες του για την χωρίς καθυστέρηση προσαρμογή των συστημάτων του στο νέο περιβάλλον ισχυρής ταυτοποίησης. Και στις πάγιες εντολές (περιοδικές πληρωμές κατόπιν εξουσιοδότησης του πελάτη σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπόρων) θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας πληρωμών και της συναλλαγής του.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), οι πελάτες των τραπεζών θα λάβουν σχετική λεπτομερέστερη ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες από τις τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.