Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για την παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Με την υπ’ αρ. 8499/3-5-2017 απόφαση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 22 Μαΐου οι δικηγόροι, που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο υπό σύσταση Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 12205/16.8.2016 (ΦΕΚ 8’2864/9.9.2016). Στους εγγεγραμμένους στο μητρώο δικηγόρους θα ανατίθεται από το ελληνικό Δημόσιο η παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, η αίτηση διεθνούς προστασίας των οποίων απορρίπτεται σε πρώτο βαθμό και οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον της Αρχής Προσφυγών. Ο αριθμός των δικηγόρων που θα εγγραφούν στο μητρώο θα είναι τέτοιος ώστε αφενός να διασφαλίζεται η εξειδίκευση των δικηγόρων με το αντικείμενο και αφετέρου, βάσει του αριθμού των υποβαλλόμενων προσφυγών, ο κάθε δικηγόρος να αναλαμβάνει ικανό αριθμό υποθέσεων το μήνα. Η αμοιβή για κάθε υπόθεση θα είναι 80 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Οι συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους προσφεύγοντες θα γίνονται σε χώρο της Υπηρεσίας, ενώ θα παρέχεται και διερμηνεία. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020. Το μητρώο θα συσταθεί μετά από γραπτή διαγωνιστική διαδικασία στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα, μεταξύ των υποψηφίων που θα υποβάλουν αίτηση και που συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, σύμφωνα με όσα αναλυτικά προβλέπονται στη σχετική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.asylo.gov.gr Όσοι υποψήφιοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συμμετοχής, δεν θα χρειαστεί να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 22 Μαΐου 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.