Αναβολή στράτευσης μονίμων κατοίκων εξωτερικού

stratosΑναβάλλεται επ΄ αορίστου η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις όσων διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό σε μία ή περισσότερες χώρες για 11 τουλάχιστον συνεχόμενα έτη είτε έχουν βιοποριστική εγκατάσταση στο εξωτερικό για 7 συνεχόμενα έτη.
Η συμπλήρωση των χρονικών προϋποθέσεων αποδεικνύεται με σχετικό πιστοποιητικό του Ελληνικού Προξενείου.
Κάτοικος εξωτερικού θα πρέπει να υποβάλλει την σχετική αίτηση περί αναβολής και το πιστοποιητικό του Ελληνικού Προξενείου στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο οποτεδήποτε μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους που διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του.
Η αναβολή διακόπτεται είτε με την αίτηση του ενδιαφερομένου είτε με την απώλεια της ιδιότητας του μόνιμου κάτοικου εξωτερικού. Απώλεια της ιδιότητας του μόνιμου κάτοικου εξωτερικού επέρχεται σε περίπτωση παραμονής στην Ελλάδα πέραν των 6 μηνών μέσα στο ημερολογιακό έτος, οπότε ο απαιτούμενος χρόνος υπολογίζεται πάλι από την αρχή, είτε με την απέλαση στην Ελλάδα. Η παραμονή στην Ελλάδα πέρα από τους 6 μήνες δεν υπολογίζεται για τα ανήλικα τέκνα και για τους σπουδαστές ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών Ελλάδας μέχρι την συμπλήρωση των σπουδών είτε μέχρί την συμπλήρωση των 28 ετών της ηλικίας τους σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των σπουδών.
Όσοι συμπληρώνουν την διαμονή 7 ή 11 ετών κατά την διάρκεια της λιποταξίας τους, δεν αποκτούν την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου του εξωτερικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.