Εθνικό Κτηματολόγιο.

KTHMATOLOGIO2Σε 33 περιοχές της Ελλάδας άρχισε να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο και αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ακόμη σε 107 περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δημοσιευθεί οι πίνακες, στους οποίους απαριθμούνται όλα τα δηλωμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας με τα στοιχεία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης των πινάκων δεδομένων κατόπιν υποβολής αίτησης, μέσα σε δύο μήνες για τους κατοίκους Ελλάδος και τέσσερις μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού. Η έναρξη της προθεσμίας αυτής προσδιορίζεται για κάθε περιοχή κατά την δημοσίευση των ανωτέρω πινάκων. Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής, οι πίνακες οριστικοποιούνται, και το Εθνικό Κτηματολόγιο αντικαθιστά το Υποθηκοφυλακείο.
Αργότερα, για την εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης θα επιβάλλεται πρόστιμο μεταξύ 50 και 250 ευρώ, ανάλογα με το είδος του ακινήτου και την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω αναφέρονται οι περιοχές, στους οποίους άρχισε να λειτουργεί Κτηματολόγιο και οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων:
1. Περιφέρεια Αττικής:
Περιοχές: Κηφισιά, Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη, Παλλήνη. Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους Ελλάδος – από 26.9 έως 28.11.2011, για τους κατοίκους εξωτερικού – από 26.9 ως 26.12012.
2. Περιφέρεια Θεσσαλονίκης:
Περιοχές: Αμπελόκηποι, Ελευθερίο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Νέα Μαγνησία και Διαβατα. Προθεσμία υποβολής αίτησης για τη διόρθωση των προφανών σφαλμάτων και μη έγκυρων δηλώσεων – έως τις 31 Ιανουαρίου 2012.
3. Δήμοι: Σπάρτης, Τρίπολης, Ναύπλιου, Κορίνθου:
Προθεσμία υποβολής αίτησης για τη διόρθωση των προφανών σφαλμάτων και μη έγκυρων δηλώσεων – έως τις 31 Ιανουαρίου 2012.
4. Δήμοι: Πρέβεζα, Ηγουμενίτσας, Πυργου, Ζακύνθου:
Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους εξωτερικού -ως 27 Οκτωβρίου 2011.
Προθεσμία υποβολής αίτησης για τη διόρθωση των προφανών σφαλμάτων και μη έγκυρων δηλώσεων – έως τις 31 Ιανουαρίου 2012.
5. Δήμοι: Καρδίτσας, Λάρισας:
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους κατοίκους εξωτερικού –ως 4 Νοεμβρίου 2011.
Προθεσμία υποβολής αίτησης για τη διόρθωση των προφανών σφαλμάτων και μη έγκυρων δηλώσεων – έως τις 31 Ιανουαρίου 2012.
Το γραφείο μας παρέχει νομικές υπηρεσίες στις παραπάνω διαδικασίες
+30 2310 531880,
info@advokati.gr, www.advokati.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.