Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για την δικαίωση της Βρετανίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για κοινωνικά επιδόματα σε μετανάστες.

bretania-eeΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη Μεγάλη Βρετανία σε ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντάς της το δικαίωμα να περιορίσει ορισμένα από τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγεί σε Ευρωπαίους μετανάστες. «Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να απαιτήσει οι αποδέκτες των οικογενειακών επιδομάτων και της έκπτωσης φόρου λόγω τέκνων να διαθέτουν άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και αυτός ο όρος μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση διάκριση, δικαιολογείται από την ανάγκη να προστατευθούν τα οικονομικά του κράτους-μέλους υποδοχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το υπάρχον σύστημα, οι βρετανικές αρχές επιβεβαιώνουν κατ΄αρχήν αν το πρόσωπο κατοικεί όντως νόμιμα στη χώρα προτού του δώσουν το δικαίωμα για επιδόματα, κάτι που συνιστά «διάκριση» σύμφωνα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εκτιμά ότι αρκεί να διαμένει κανείς συνήθως στη χώρα προκειμένου να λαμβάνει επιδόματα. Οι περιορισμοί της Βρετανίας έχουν λάβει τη συμφωνία των υπολοίπων 27 κρατών – μελών, κατόπιν διαπραγματεύσεων τον περασμένο Φεβρουάριο με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να διεξαγάγει εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε..
Η συμφωνία δίνει επίσης την άδεια στο Λονδίνο να ενεργοποιήσει «φρένο έκτακτης ανάγκης» που του επιτρέπει να περικόπτει τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγεί στους μη Βρετανούς σε περίπτωση «ασυνήθιστα μεγάλης συρροής εργατών από άλλα κράτη μέλη», με την έγκριση των Βρυξελλών και των άλλων χωρών της Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.