Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για την αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών της ποινικής και διοικητικής Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, αυξάνεται κατά 30 ο συνολικός αριθμός των θέσεων των δικαστικών λειτουργών της ποινικής και της διοικητικής Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι για την Ποινική Δικαιοσύνη, από 1.12.2016, αυξάνονται κατά δύο οι αντιεισαγγελείς Αρείου Πάγου, κατά τρεις οι εισαγγελείς Εφετών, κατά δύο οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, ενώ από 1.1.2017 κατά πέντε οι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών-παρέδρων της Εισαγγελίας. Για την Διοικητική Δικαιοσύνη, από 1.1.2017 αυξάνονται κατά 8 οι πάρεδροι πρωτοδικών και από 16.9.2017 κατά δύο οι πρόεδροι εφετών και κατά 8 των εφετών. Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστήριο του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία, το συνολικό κόστος των νέων προσλήψεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την καταβολή της σχετικής μισθοδοσίας. Η αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών αποτελεί πάγιο αίτημα των δικαστικών ενώσεων, το οποίο διατύπωσε πρόσφατα και κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο λόγος της αύξησης αυτής είναι «η ανάγκη για την έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης, δεδομένου ότι τα δικαστήρια της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις τόσο κατά την εκδίκαση όσο και κατά την έκδοση των αποφάσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει καταδίκες της χώρας μας από Διεθνείς Οργανισμούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.