Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για 8 θέσεις δικηγορών στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κοινοποίησε την προκήρυξη για την πλήρωση οκτώ θέσεων νομικών συνεργατών (εμμίσθων δικηγόρων) με πάγια αντιμισθία στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα.
Οι Νομικοί Συνεργάτες θα έχουν ενδεικτικά τις ακόλουθες αρμοδιότητες: τη νομική υποστήριξη των ενεργειών και αποφάσεων της Υπηρεσίας με νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση ιδιωτικού χρέους, οργάνωσης και λειτουργίας της κεντρικής υπηρεσίας και των Κέντρων Ενημέρωσης –Υποστήριξης Δανειοληπτών, τη νομική υποστήριξη της συνεργασίας της Υπηρεσίας με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τους λοιπούς εθνικούς φορείς (αρμόδια Υπουργεία, Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές κλπ), τη σύνταξη σχεδίων νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων που αφορούν σε θέματα αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, την παροχή νομικών συμβουλών προς την Υπηρεσία για εξειδικευμένα ζητήματα δανειοληπτών (φυσικών και νομικών προσώπων) τα οποία τυχόν θα προκύψουν κ.α..
Οι απασχολούμενοι στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δικηγόροι ως νομικοί συνεργάτες με σχέση έμμισθης εντολής παρέχουν τις υπηρεσίες για χρόνο εύλογο και απαραίτητο, αναλόγως των υπαρχουσών αναγκών, επί καθημερινής, ως επί το πλείστον, βάσεως, εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατά κανόνα στα γραφεία του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Λεωφόρος Θηβών 196-198, Τ.Κ. 182 33 Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 6ος όροφος).
Οι Νομικοί Συνεργάτες δεν επιτρέπεται, για όσο χρόνο παρέχουν νομικές υπηρεσίες στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:
1. να κατέχουν άλλη έμμισθη θέση δικηγόρου σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Διοικητικών αρχών,
2. να παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες με οποιαδήποτε έννομη σχέση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε θέματα αρμοδιότητας της Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους,
3. να διατηρούν οποιαδήποτε άλλη έννομη σχέση εκ της οποίας μπορεί να προκληθεί σύγκρουση συμφερόντων.
Για το λόγο αυτό, θα υποβάλλουν τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος ή οποτεδήποτε άλλοτε τους ζητηθεί υπεύθυνη δήλωση περί μη συνδρομής στο πρόσωπό τους λόγων ασυμβιβάστου ή σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς και πιστοποιητικό του οικείου δικηγορικού συλλόγου, στο οποίο θα μνημονεύονται οι θέσεις που διατηρούν με καθεστώς έμμισθης εντολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.