Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας Ελλάδας για πενταετή παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (1738/2017), είναι αντισυνταγματικές οι συνεχείς παρατάσεις πενταετούς παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τις πάμπολλες αποφάσεις τμημάτων του αλλά και κατωτέρων δικαστηρίων της Ελλάδος και έτσι θέτει στο αρχείο εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Η οριστική κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ “παραγράφει” ουσιαστικά δεκάδες φορολογικά πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί με βάση ελέγχους οι οποίοι στηρίζονται στις περίφημες λίστες καταθετών εξωτερικού, ενώ σημαίνει και το καμπανάκι “λήξης” για τους αναδρομικούς φοροελέγχους σε βάθος χρόνου. Το δικαστήριο έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.