Ένωση Ρωσοφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για το νέο προγραμμα ενίσχυσης της ίδρυσης και λειτουργίας Ναυτιλιακών Εταιριών Πλοίων Αναψυχής .

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε την προκύρηξη του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», στα πλαίσια του οποίου επιδοτείται και  η ίδριση νέων Ναυτιλιακών Εταιριών Πλοίων Αναψυχής.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι Ναυτιλιακές Εταιρίες Πλοίων Αναψυχής, που θα συσταθούν μετά τις 7/11/2017 και θα υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για την προμήθεια επαγγελματικού σκάφους.

Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού έως €400.000.

Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 50% των επιλέξιμων δαπανών, οι οποίες περιλαμβάνουν:

– αγορά σκάφους και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού.

– δαπάνες προβολής και προώθησης.

– δαπάνες τεχνικών μελετών μηχανικού και υπηρεσιών φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου για την σύσταση της εταιρίας.

– αμοιβή συμβούλου γιά την σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.

Σημαντικό για την επιτυχία του επενδυτικού σχεδίου είναι η ύπαρξη της ιδιωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 50% του συνολικού επενδυτικού σχεδίου και η συνεργασία με εταιρεία διαχείρισης ναύλων για την εξασφάλιση της ναύλωσης του σκάφους μετά την αγορά του.

Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων ορίζεται η 18/12/2017 με καταληκτική ημερομηνία στις 28/3/2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.