Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για την παράταση της προθεσμίας των επιδομάτων για την ανακατασκευή κτηρίων που είχαν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Υποδομών και μεταφορών της Ελλάδος με παράταση προθεσμίας για την υποβολή της αίτησης χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων, τα οποία έχουν πληγεί από σεισμούς, πυρκαγιές και κατολισθήσεις, που έλαβαν χώρα από το έτος 2006 έως το 2012. Ως καταληκτική προθεσμία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019, για την υποβολή αίτησης, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και για τις περιπτώσεις που έχει λήξει οι αντίστοιχη προθεσμία ή πρόκειται να λήξει εντός της τασσόμενης, με την παρούσα απόφαση, προθεσμίας, με την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής. Στη συνέχεια, ακολουθείται η διαδικασία για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής σύμφωνα με όσα ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις για κάθε συμβάν. Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν εφόσον από τις ισχύουσες αποφάσεις ορίζονται μεταγενέστερες προθεσμίες. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για κάθε συμβάν φυσικών καταστροφών, καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις καθορισμού διαδικασιών χορήγησής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.