Ένωση Ρωσοφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για το επίδομα 720 ευρώ για τους ανέργους.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) της Ελλάδος χορηγεί το ειδικό επίδομα ύψους συνολικά 720 ευρώ σε ανέργους, που έχουν συμπληρώσει 60 ένσημα εργασίας εντός του έτους που απολύθηκαν και δεν πληρούν τα κριτήρια για την τακτική επιδότηση ανεργίας.
Ως απαραίτητα δικαιολογητικά ορίζονται: πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας (ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης), δελτίο ανεργίας σε ισχύ, λογαριασμός τραπέζης, στο οποίο ο/η ενδιαφερόμενος/η εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Πέρα από τα ένσημα 60 ημερών εργασίας στο έτος που προηγήθηκε της αίτησης, για το ειδικό επίδομα ανεργίας πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις: Το ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται κάθε χρόνο, το οποίο για το 2018 το ποσό ανήλθε σε 11.445,34 ευρώ). Να μην υπάγονται στις κατηγορίες επαγγελματιών που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας τους, είτε ηλεκτρονικά μέσω του e-services, αλλά και μέσω των ΚΕΠ. Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.
Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε 3μηνο, έως τρεις φορές το χρόνο, και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ, άρα 720 συνολικά σε διαστήματα των τριών μηνών. Αν ο ενδιαφερόμενος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού αυτού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων, τα οποία αφορούν μόνο την πρώτη καταβολή του επιδόματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.