Άρση αναστολής ανανέωσης άδειων διαμονής επενδυτών και ιδιοκτητών ακινήτων για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας.

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ελλάδος αίρεται η αναστολή της εξέτασης και της έκδοσης απόφασης επί εκκρεμών αιτήσεων ανανέωσης τίτλων διαμονής των επενδυτών και των ιδιοκτητών ακινήτων των άρθρων 16 και 20 Β του ν.4251/2014, που έχουν υποβληθεί από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών τους. Επιπλέον, αίρεται η αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων χορήγησης αδειών διαμονής καθώς και αιτήσεων ανανέωσης τίτλων διαμονής από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας, οι οποίες εμπίπτουν στην κατηγορία “στελέχη επιχειρήσεων” του άρθρου 17 του ν. 4251/2014.
Ωστόσο, διατηρείται, μέχρι νεωτέρας, η αναστολή υποβολής και έγκρισης νέων αιτήσεων αδειών διαμονής των επενδυτών και των ιδιοκτητών ακινήτων των άρθρων 16 και 20 Β του ν.4251/2014 πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων, αφενός των μελών των οικογενειών τους, αφετέρου των αιτήσεων πιστοποίησης της επένδυσης. Επιτρέπεται η υποβολή των νέων αιτήσεων αδειών διαμονής των επενδυτών και των ιδιοκτητών ακινήτων μόνο για: α) τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή της Λευκορωσίας, οι οποίοι είναι μέλη οικογένειας επενδυτών άλλης εθνικότητας και β) για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή της Λευκορωσίας, οι οποίοι είναι μέλη οικογένειας επενδυτών πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή της Λευκορωσίας, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση για την ανανέωση της άδειας διαμονής τους ή είναι ήδη κάτοχοι ισχυρής άδειας διαμονής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.