Διαδικασία απόκτησης ακινήτου στην Ελλάδα .

oformlenie_nedvizhimost_v_sobstvennostΣΤΑΔΙΑ:
1.ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο πελάτης επιλέγει ένα ακίνητο της αρεσκείας του. Για να κρατήσει το συγκεκριμένο ακίνητο θα πρέπει ο πελάτης να καταβάλλει την προκαταβολή. Το μέγεθός της ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο των ακινήτων. Κατά την καταβολή του ποσού της προκαταβολής υπογράφεται απόδειξη για την ως άνω καταβολή, η οποία μπορεί να είναι ένα δίγλωσσο κείμενο (στα Ρωσικά και στα Ελληνικά).
2. ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Οι ρωσόφωνοι δικηγόροι του γραφείου μας θα προβούν σε πλήρη νομικό έλεγχο του ακινήτου, που πρόκειται να αποκτηθεί. Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποθηκοφυλακεία της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τεχνικός έλεγχος του ακινήτου πραγματοποιείται συνήθως κατά την αγορά της γης. Διενέργεια τεχνικού ελέγχου επιτρέπει να αξιολογηθούν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές για την κατασκευή έργων στο επιλεγμένο ακίνητο (οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση οικοδομικών αδειών, τον καθορισμό του επιτρεπόμενου προς οικοδόμηση εμβαδού, εξακρίβωση των τυχών πολεοδομικών παραβάσεων, στη περίπτωση αγοράς ήδη κατασκευασμένου χώρου, κλπ.)
4. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ)
Με το ιδιωτικό συμφωνητικό θα καθορισθεί το πραγματικό τίμημα του ακινήτου, ο τρόπος πληρωμής, καθώς και ποινικές ρήτρες για τη μη υπογραφή (άρνηση υπογραφής) της τελικής σύμβασης (συμβολαιογραφικού εγγράφου) πώληση ακινήτου. Το έγγραφο αυτό καταρτίζεται από τους ρωσόφωνους δικηγόρους μας και υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη.
5. ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ)
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επικράτεια της Ελλάδας διαιρείται σε παραμεθόριες και μη-παραμεθόριες περιοχές. Κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία μια περιοχή χαρακτηρίζεται ως παραμεθόρια, δεν καθορίζονται πάντα από τη γεωγραφική της θέση, αλλά από την στρατηγική σημασία της για την χώρα. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, η περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής δεν θεωρούνται πλέον ως παραμεθόριες περιοχές. Ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως παραμεθόριας συνεπάγεται ειδικό καθεστώς περιορισμού δυνατότητας απόκτησης δικαιωμάτων στα ακίνητα. Κατά συνέπεια, τα άτομα που δεν έχουν την ελληνική ή ευρωπαϊκή ιθαγένεια, για την αγορά ακινήτου στην παραμεθόρια περιοχή πρέπει να λάβουν ειδική άδεια από την αρμόδια υπηρεσία. Η εταιρία μας αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις για την λήψη της σχετικής άδειας.
6. ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (ΑΦΜ) ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΦΟΡΙΑ.
7. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Αφού αποκτήσετε το ΑΦΜ και την άδεια για την αγορά ακινήτων (όπου χρειάζεται), ο συμβολαιογράφος καταρτίζει το συμβόλαιο, βάσει του οποίου αποκτάτε την κυριότητα του επιλεγμένου ακινήτου στο όνομά σας. Η κυριότητα σας αποκτά ισχύ από την μεταγραφή του συμβολαίου στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολόγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.