Εθνική θεώρηση εισόδου για αρχηγούς οργανωμένων ομάδων τουρισμού.

vizaΣύμφωνα με το άρθρο 18 του νόμου 4251/2014, σε πολίτες τρίτων χωρών, που εισέρχονται στη χώρα ως Αρχηγοί οργανωμένων Ομάδων Τουρισμού (Tour Leaders), χορηγείται από την αρμόδια προξενική αρχή του τόπου διαμονής τους εθνική θεώρηση εισόδου, πέραν των ενενήντα ημερών. Η θεώρηση εισόδου αυτή επιτρέπει εργασία μόνο ως Αρχηγοί οργανωμένων Ομάδων Τουρισμού (Tour Leaders),και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες.
Απαραίτητη προϋπόθεση: ο υπό απασχόληση αλλοδαπός πρέπει να εργάζεται ήδη στο αλλοδαπό τουριστικό γραφείο και εισέρχεται στην Ελλάδα στα πλαίσια συνεργασίας με το ελληνικό τουριστικό γραφείο.
Αίτηση για εθνική θεώρηση εισόδου στο αρμόδιο κατά τόπο Γενικό Προξενείο θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
1. Διαβατήριο ή ταξιδιωτικό εγγράφου, αναγνωρισμένο από την χώρα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση: η ισχύς του πρέπει να εκτείνεται τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία αναχώρησης, να περιέχει τουλάχιστον δύο κενές σελίδες και να εκδόθηκε εντός της προηγούμενης δεκαετίας.
2. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου των αλλοδαπών αρχών του τόπου κατοικίας του αιτούντος.
3. Ιατρικό πιστοποιητικό από αναγνωρισμένο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν πάσχει από νόσημα ικανό να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, καθώς και άλλες λοιμώδεις, μεταδοτικές ή παρασιτικές ασθένειες, οι οποίες επιβάλλουν τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
4. Βεβαίωση ασφάλισης για κάλυψη εξόδων νοσηλείας, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και για την κάλυψη εργατικού ατυχήματος. Σε περίπτωση που υπάρχει με τη χώρα του διακρατική συμφωνία ασφάλισης για υγεία και εργατικό ατύχημα, αρκεί η προσκόμιση βεβαίωσης της χώρας του ότι είναι ασφαλισμένος στο κοινωνικό ασφαλιστικό της σύστημα, σε διαφορετική περίπτωση θα προσκομίσει εγγύηση του κράτους προέλευσης, ότι θα καλύψει τον ασφαλιστικό κίνδυνο από τις ανωτέρω αιτίες ή ασφαλιστήριο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας κάλυψης των ανωτέρω κινδύνων για την απασχόληση του ως Αρχηγού οργανωμένων Ομάδων Τουρισμού στην Ελλάδα.
5. Βεβαίωση του αλλοδαπού τουριστικού γραφείου ότι ο υπό απασχόληση αλλοδαπός εργάζεται και αμείβεται από αυτό.
6. Υπεύθυνη δήλωση του ελληνικού τουριστικού γραφείου που συνεργάζεται με αλλοδαπό τουριστικό γραφείο ότι ο αλλοδαπός δεν θα προσληφθεί για εργασία και ότι θα απασχοληθεί εκτός του γραφείου για την εξυπηρέτηση των ομάδων τουριστών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους 8 μήνες.
7. Βεβαίωση από την αρμόδια περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, όπου εδρεύει το ελληνικό τουριστικό γραφείο στην οποία θα αναφέρεται ότι εγκρίνεται η εργασία του αλλοδαπού ως Αρχηγού Οργανωμένων Ομάδων Τουριστών.
1. Παράβολο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 132 του ν. 4251/2014, ύψους 150 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.