Βιβλιάριο υγείας για τους ομογενείς.

bolnichnagia_knizkaΟι ομογενείς Ελληνικής καταγωγής έχουν το δικαίωμα να λάβουν βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος Ελλάδας ή κάτοχος Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.).
Αν ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος και ηλικίας από 19 έως 29 ετών, τότε θα πρέπει να ασφαλιστεί από το ΟΑΕΔ στο ΙΚΑ ελληνικό.
Για να λάβει κάποιος βιβλιάριο υγείας, θα πρέπει να υποβάλει στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία).
2. Φωτοτυπία ταυτότητας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ΕΔΤΟ και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διαβατηρίου (μαζί με τις σελίδες εισόδου και εξόδου από τη χώρα)
3. Δυο (2) φωτογραφίες.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον δήμο (όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση ή όταν υπάρχει νέα εγκατάσταση).
6. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση.
7. Αντίγραφο του εντύπου Ε9 θεωρημένο από την εφορία και τα συμπληρωματικά αυτού.
8. Σε περίπτωση επιδότησης από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, βεβαίωση από την αρμόδια Πρόνοια και το ύψος αυτής για τον ίδιο και την οικογένεια του.
9. Σε περίπτωση επιδόματος τρίτου παιδιού ή πολυτεκνικού επιδόματος ή σύνταξη, βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α.
10. Αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας, όπως λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ , ή αντίγραφο μισθωτηρίου. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος φιλοξενείται, θα πρέπει να υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου και πιστοποιητικό του τόπου μόνιμης κατοικίας του ιδιοκτήτη.
11. Σε περίπτωση νοσηλείας: Βεβαίωση εισαγωγής στο Νοσοκομείο. Ιατρικές γνωματεύσεις εάν υπάρχουν προβλήματα υγείας.
12. Για έγγαμους απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους. Εάν είναι διαζευγμένοι θα προσκομίζουν το διαζευκτήριο ( πρωτότυπο και φωτοτυπία). Εάν είναι σε διάσταση θα προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
13. Κάρτα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. ( πρωτότυπο και φωτοτυπία ) για τα ικανά προς εργασία άτομα.
14. Για όσους επιδοτούνται από την Πρόνοια, το τελευταίο απόκομμα πληρωμής ή αντίγραφο από την απόφαση της χορήγησής του ( πρωτότυπο και φωτοτυπία ) .
15. Ανασφάλιστοι υπερήλικες άνω των 67 ετών, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α. ότι έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά για τη χορήγηση της σύνταξης υπερηλίκων.
16. Ασφαλιστικά στοιχεία από τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα του ενδιαφερόμενου: α) για το Ι.Κ.Α. : Βεβαίωση από το Μητρώο του αρμόδιου Ι.Κ.Α. του τόπου κατοικίας ότι δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εάν δεν είχαν ποτέ ασφάλεια Ι.Κ.Α. το πιστοποιητικό αυτό αναζητείται αυτεπάγγελτα απο την υπηρεσία . β) για τον Ο.Α.Ε.Ε. (ΤΕΒΕ) οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν : Βεβαίωση ότι δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας από την Εφορία. γ)για τα άλλα ταμεία (ΝΑΤ κλπ.) βεβαίωση ότι δεν δικαιούνται Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.