Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για το άνοιγμα των σχολείων και αλλαγές στις μετακινήσεις.

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης, που έγινε τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου. Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοιου, όλα τα σχολεία – γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία – θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση των self test. Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει και ο τουρισμός, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό μοριακό τεστ ανάλυσης PCR 72 ωρών. Με το άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Παράλληλα, θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις. Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.
Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πλέον στις 11 μ.μ. και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.