Ένωση Ρωσόφωνων Δικηγόρων ενημερώνει για το καινούριο πρόγραμμα επιχορήγησης των δικηγόρων.

Αναμένεται η επίσημη δημοσίευση της Προκήρυξης του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ για την «Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων», η οποία αφορά την ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία (Covid 19) λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων. Προβάλλεται αναγκαία η αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Με αυτό το σκεπτικό, η Δράση έρχεται να περιορίσει, με τη μορφή ενίσχυσης, την απώλεια εισοδημάτων γι’ αυτήν την κατηγορία αυτοαπασχολουμένων και να υποστηρίξει την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους μέσω της κάλυψης εξόδων αναβάθμισης της ψηφιακής/ηλεκτρονικής υποδομής τους. Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 20.000.000€. Ωφελούμενοι της Δράσης είναι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι – φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη Ελλάδα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Στον δικαιούχο θα αποδίδεται εφάπαξ μέγιστη συνολική επιχορήγηση για την ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων τους ως εξής: εάν τα έσοδα από 01/01/2019 έως και 31/12/2019 ήταν κάτω των 20.000 €, η επιχορήγηση θα είναι 2.000€, εάν τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ήταν μέχρι τις 40.000 €, η επιχορήγηση θα είναι 1.500€, για τα έσοδα μέχρι τις 60.000 € η επιχορήγηση θα είναι 1.000€, και για τα έσοδα πάνω από 60.000 € η επιχορήγηση θα είναι 500€. Τα έσοδα θα προκύπτουν από το έντυπο Ε3 του φορολογικού έτους 201, το οποίο υποβλήθηκε το 2020, και συγκεκριμένα από τον πίνακα Δ1/Πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών, κωδικός 500 «Σύνολο Εσόδων από Πωλήσεις Αγαθών και Παροχή Υπηρεσιών»’. Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500€. Δεν γίνεται αποδεκτή, για τον υπολογισμό της επιχορήγησης, τροποποιητική δήλωση Ε3 η οποία υποβλήθηκε μετά τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.
Με στόχο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των γραφείων των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων θα επιχορηγούνται οι εξής δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού: ηλεκτρονικοί υπολογιστές, laptops, routers, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, scanners/πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης/προβολής. Επιλέξιμες είναι αυτές οι δαπάνες εάν το κόστος απόκτησης κάθε διακριτού στοιχείου εξοπλισμού δεν είναι μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ. Δεν αποτελούν επιλέξιμες οι δαπάνες για αγορά των κινητών τηλεφώνων, tablets, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, servers, πάσης φύσεως λογισμικά (πέραν των απαραίτητων λογισμικών για τη βασική λειτουργία των Η/Υ και laptops), συνδρομές σε βάσεις δεδομένων κ.α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.